Немските магазини онзи ден споделиха нова информация относно продажбите на десктоп

...
Немските магазини онзи ден споделиха нова информация относно продажбите на десктоп
Коментари Харесай

Ryzen 5 1600 стана най-популярният процесор на AMD на германския пазар

Немските магазини онзи ден споделиха нова информация по отношение на продажбите на десктоп процесорите. Съдейки по последните данни, компанията AMD през миналата година, съумя доста да съживи локалния пазар на CPU. Тя пусна понастоящем известен артикул във тип на чипове от серията Ryzen.
На графиката, формирана от един от потребителите на ресурса Reddit, са дадени данни за броя на продадените процесори, започвайки от 2011 година. Напълно предстоящо е, че най-горната позиция принадлежи на решенията на Intel. Особено откакто AMD стартира да възвръща своят пазарен дял през предходната година. При това, единствено за една година пазарно наличие, 6-ядреният Ryzen 5 1600 по броя на продадените копия съумя да заобиколи FX-8350. Той направи своя дебют през 2012 година.

Що се отнася до бестселъра, то най-продаваният десктоп процесор е Intel Core i7-6700K. За няколко години са продадени над 50 хиляди копия на този процесор в един магазин. На второ място се подрежда Core i5-6600K, а на трета позиция е залегнал Core i5-4460.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР